Zaagzeizoen 2011 – 2012.

Het is inmiddels 1 april 2012 en het bomen zagen is nu echt helemaal gebeurd. Afgelopen dagen begonnen met het gezaagde hout van afgelopen winter in blokken te zagen en te kloven. Tussentijd het verwerkte hout op pallets stapelen en onder te dekken onder zeil. Zo blijft het 2 jaar liggen en wanneer het echt droog is gaat het hout naar de klanten.

Ik ben er klaar mee!!!! Ondertussen is het 17 maart geweest en is het zaagseizoen ten einde. Alle klussen zijn afgewerkt naar ieders tevredenheid. Het was een mooie winter om te zagen en ik was erg blij met de 2 weken vorst die we hebben gehad. Een mooie gelegenheid was het om het hout van de natte plaatsen te rijden. Vanaf 1 oktober ga ik weer verder zagen. Dat betekend niet dat de houthakker nu aan de zomerslaap gaat beginnen. Al het hout dat deze winter gezaagd is moet nu nog aan blokken worden gezaagd en vervolgens moet het hout worden gekloofd. Ik denk dat ik nog tot ver in de zomer hiermee bezig ben……………………………………………

Vijftien maart is het einde van het zaagseizoen en er moeten nog wel een aantal zaken gebeuren voor deze datum. Zo moeten er op een camping nabij Ruurlo nog bomen gesnoeid worden. Dit doe ik samen met Etwin Bretveld met behulp van een mobiele kraan met een werkbak aan de giek.

Als projectje tussendoor werd mij gevraagd uit de kronen van gezaagde eiken het dikke hout te zagen. Zo zou het bos er wat netter bij liggen als dit gebeurd zou zijn. De dunne takken vergaan iets makkelijker in de natuur als het dikke hout. Zo werd er door Woodpekcer en mij koers gezet naar het bedoelde bos en werd het dikke hout er uitgezaagd en uitgedragen. Een hele klus maar ook een grote opbrengst. Hieronder een 2 tal foto’s van een gedeelte van het werk.

Tevens moest er in Ruurlo nog een grote boom in een tuin worden gezaagd. Dit is op 24 februari gebeurd. Samen met Bert alias Woodpecker zijn we de boom te lijf gegaan en hebben de boom gezaagd. Het hout wilde de eigenaar zelf houden en in stukken gezaagd hebben. Hij gaat de stukken hout zelf kloven en kachelklaar maken. De reden dat de beuk gezaagd moest worden, was dat hij te groot werd voor de tuin en dat ze met de tuin niks meer konden beginnen. De beukenhaag die onder de grote beuk stond had er ook van te lijden omdat er nagenoeg geen zonlicht meer op kwam en de haag in de verdrukking kwam. Zelfs de vlaggenmast verdween al helemaal in de takken van de boom. Hieronder een aantal foto’s van de klus.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *