Zaagseizoen 2021 – 2022

 

April is alweer aangebroken en dat betekend einde van het zaagseizoen en beginnen met al het gezaagde hout van afgelopen winter klein te zagen en te kloven. Gelukkig is The Red Lady nog steeds in mijn bezit, dat maakt het kloven een stuk aangenamer. Onder het motto wat op oliedruk kan doe je niet met bloeddruk begin ik aan een nieuwe periode met kloven met TRL.

IMG_3122

Afgelopen wintermaanden diverse mooie zaagprojecten mogen uitvoeren. Zo hebben wij een jonge aanplant mogen uitdunnen en al het Wilgenhout er tussen uit gezaagd, zodat de jonge eiken meer ruimte en licht kregen om zich te ontwikkelen.

Verder onderhoud aan diverse stukjes bos en naar aanleiding van de 3 stormen in maart nog diverse bomen opgeruimd omdat deze de stormen niet hebben overleefd.

IMG_2760

EF2E7D46-557A-443D-91A9-EA50894E6A39

December. Deze maand ook weer lekker bezig geweest met o.a. het dunnen en snoeien van een bosrand langs de weide. Mooi stukje werk achter gelaten en de eigenaar tevreden.  Nu nog even uit de natte weide zien te komen…….IMG_2163

IMG_2166IMG_2240

En zo heel af en toe kom je ook wel eens een heel groot gat in de stam van een eik tegen en dat is niet echt goed voor de stabiliteit van de boom, zeker niet langs een drukke weg…….

IMG_2253

Kort zagen; De tijd dat er niet gezaagd wordt in het bos en ik toch een beetje tijd over heb, wordt besteed aan het kort zagen van de aangevoerde stammetjes.

IMG_1934

November: Deze maand de zaterdagen besteed aan een heideveld bij ” de Hoeve”. De eigenaren van het heideveld wilden graag de Berken langs de weg gezaagd hebben vanuit het oogpunt van  verkeersveiligheid en om de eiken meer ruimte te geven voor de toekomst. Tevens meer licht langs de randen te laten krijgen om de heide terug te laten keren, Mooi project om uit te voeren samen met WoodyWoodpecker.

IMG_1875IMG_1872IMG_1878

Bijzondere bomen in het bos………………………….

IMG_1884

Oktober: Deze maand bezig geweest op landgoed Molveste om een perceel eiken te dunnen en de er voor te zorgen dat de toekomst bomen meer ruimte krijgen. Een mooi project waar ik alle ruimte heb gehad van de eigenaren om er iets moois van te maken. Vorig jaar ook al een perceel mogen dunnen.  Samen met de “gele” het hout uitgereden om vanuit daar naar de opslag te kunnen rijden.

IMG_1849

IMG_1855

IMG_1863

September: Vandaag maar weer eens gras gemaaid rond de stapels hout. Het is nodig, met deze weersomstandigheden groet het enorm hard. Na het grasmaaien en opruimen houtzakjes gevuld met aanmaakhout voor de komende winter. Met dit hout kun je goed en veilig de kachel of openhaard mee aanmaken. Belangstelling hiervoor?  Neem eens vrijblijvend contact op met de Houthakker.

IMG_1171

IMG_1392

IMG_1394

IMG_1172

Op een mooie zaterdag eind september aan het zagen. En waar hard wordt gewerkt hoort er ook op tijd pauze gehouden te worden……..

IMG_1408

28 Augustus voor het eerst de motorzaag gestart om beplanting terug te snoeien langs de bosrand, omdat het verkeer er last van begon te krijgen. Niet alleen de onderbeplanting afgezet, maar ook de bomen die aan de rand staan opgesnoeid.

IMG_1123

IMG_1127

766-1

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *