Zaagprojecten 2011/2012.

Ik heb afgelopen winter 2 grote zaagprojecten uitgevoerd. Naast de afronding van het laaste snoeiwerk op een camping in de omgeving van Ruurlo heb ik ook nog gezaagd tussen Hengevelde en Goor. Hier stonden een aantal singels met Els die afgezet moesten worden. Afgezet betekend dat ze ongeveer op kniehoogte afgezaagd worden en dat ze weer opnieuw kunnen uitlopen. Een vorm van natuurbeheer waar ik mee bezig ben.

 Nadeel van dit project is dat de weilanden waar de singels stonden erg nat waren. In de grond zit een leembank die voorkomt dat het water wegzakt in de grond. Er was zeker een week vorst nodig om het gezaagde hout uit het weiland te kunnen rijden dus de hoop was gevestigd op VORST!!! Aangezien het hier om een grote klus ging had ik de hulp van overbuurman en vriend Bert en de zoon van de eigenaar van de gronden. Naast de singels met elsenhout heb ik inmiddels ook 7 grote wilgen geknot. Dit was hoog nodig voordat het zware hout ging uitscheuren.

Gelukkig is de winter is ingetreden in februari en ik kon het gezaagde hout weghalen uit het weiland. De vorst zat diep in de grond en ik kon er  rustig met een tractor overheen rijden en het hout weghalen. Zo zie je maar, als je geduld hebt komt voor alles een oplossing….

Op 7 februari weer aan het zagen geweest tussen Goor en  Hengevelde ondans het koude weer. De produktie lag erg hoog, dan moest ook wel om een beetje warm te blijven. Het voelde aan als -15 graden. Maar ideaal weer om te zagen en voordeel is dat je overal kon bijkomen nu de grond goed bevroeren is. Hieronder een paar sfeerplaatjes….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *