Openhaardhout + prijzen.

Al jaren zagen wij in de wintermaanden stamhout aan kleine stukken en kloven dit vervolgens. Dan wordt het opgestapeld en blijft het 2 jaar bij ons liggen, zodat het goed drogen kan. Vervolgens wordt het  naar de klanten gebracht of de klanten halen het zelf op. Het hout dat wij verwerken bestaat alleen maar uit loofhout zoals; eik, berk, es en esdoorn. Het hout is aan lengte’s van ongeveer 30 a 35 cm gezaagd. 

Wanneer het openhaardhout bij u aankomt…..

Enkele tips voor het openhaardhout: Zorg dat het openhaardhout mooi droog ligt en dat er geen regen bij kan komen. Het beste is het openhaardhout op een pallet te stapelen. Gebruik openhaardhout dat ongeveer 2 jaar gedroogd heeft. Hier is het vocht uitgetrokken en brand mooi. Regel de temperatuur in de kamer niet door het “smoren” van de kachel maar als het te warm wordt kunt u beter een klein stukje hout op de kachel gooien. Het smoren van de kachel geeft extra roetaanslag in het rookkanaal en zorgt er voor dat uw raampjes in de kachel veel eerder zwart zijn. Gebruik bij het aanmaken van de kachel of haard mooi fijn gekloofd hout en een aanmaakblokje. Des te eerder de vlam in het hout zit, des te beter is het. Laat met enige regelmaat uw rookkanaal vegen, dit voorkomt dat de kachel of haard niet meer goed trekt. Laat het rookkanaal nooit meteen na de zomer vegen, maar stook eerst het kanaal een week a anderhalve week “droog”. Des te beter kan het kanaal geveegd worden en blijft er minder roet achter in het kanaal.

Vers gezaagd openhaardhout.

Ook kunnen wij openhaardhout leveren dan u zelf mag zagen en kloven en dat nog moet drogen. Het is dus vers hout dat pas gezaagd is.

3 1

Bezorgen van openhaardhout.

Wij bezorgen het openhaardhout netjes bij u thuis in de regio van Ruurlo, maar vragen daar wel een vergoeding voor gezien de hoge brandstofkosten. Wij kunnen per aanhanger 3 kuub meenemen.

Prijzen van openhaardhout

Veel is mogelijk wat het aanleveren van hout betreft. U kunt er voor kiezen kant en klaar hout af toenemen, aan bollen gezaagd of aan meter stukken. Voor prijzen kunt u vrijblijvend contact met mij opnemen via houthakkerhouthakker @gmail.com

Bezorgkosten per gereden kilometer zowel heen als terug     0,50ent

 

 

1 Reactie op Openhaardhout + prijzen.

  1. cootje schreef:

    wat kost eiken hout per kuub bundel of hoe dan ook en overige soorten hout?
    en de bezorgkosten evt op de heut doetinchem

    ik hoor graagvan u houthakkerkapthout

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *